Dziennikarstwem kulinarnym zajmuję się od ponad 10 lat. Początkowo pisałam do lokalnych tytułów, tworzyłam także stronę Have a Bite Śląsk o śląskiej gastronomii.
Od maja 2024 jestem redaktorką prowadzącą portal kukbuk.pl. Teksty, z których jestem szczególnie dumna:
Wywiad z Przemkiem Klimą „Mam obsesję na punkcie gotowania”
Wywiad z Bartkiem Kieżunem „Kocham Neapol, ale rozumiem, że można go nienawidzić”
W latach 2023-2024 byłam częścią redakcji portalu foodservice24.pl, czyli najlepszego portalu dla branży gastronomicznej – znajdziecie tam wywiady, newsy czy teksty o trendach. Wszystkie moje artykuły dla „Food Service’u” znajdziecie tutaj.
Dla portalu foodservice24.pl tworzyłam również odcinki podcastu Serwis! – zostawiam Wam link do ciekawych rozmów! Moje odcinki oznaczone są grafikami w kolorze zielonym.
W 2023 roku stworzyłam także 8-odcinkowy cykl podcastów „Smakołyki” dla RMF Classic+. Wszystkie odcinki dostępne są tutaj.
W latach 2018-2020 pracowałam dla portalu MojeGotowanie.pl. Prowadziłam też kulinarne wycieczki dla Eat Polska.
Moje wybrane teksty w sieci:
Wywiady z fascynującym ludźmi:
- Daniel Pawełek (Ferment Group): Jakość wymaga czasu
- Marcin Kuc, Nocny Market: wyznaczamy streetfoodowe trendy
- Damian Surowiec: Jakość zawsze się obroni